Platform Amsterdam mentaal anders
“Het Platform Amsterdam mentaal anders (PAma) zet zich in voor verbetering van de positie én het leven van Amsterdammers met psychische en psychosociale problematiek.” Het Platform is een beweging die ervaringsdeskundigen, naasten en geïnteresseerden een stem geeft naar medeburgers, politiek en zorgverleners.
Door het organiseren van themabijeenkomsten willen we met Amsterdammers inhoudelijk de discussie aangaan en nieuwe antwoorden bedenken, buiten het systeemdenken. We willen samenwerken, brainstormen, inspireren, ervaringen delen, en de politiek en het beleid enthousiasmeren om nieuwe oplossingen te vinden en uit te voeren. Met als doel toe te werken naar een inclusieve samenleving waar eenieder naar zijn of haar mogelijkheden aan kan deelnemen.
Wie zijn wij?
Het Platform Amsterdam mentaal anders bestaat uit Amsterdammers uit verschillende stadsdelen, van jong tot oud, vanuit verschillende culturele achtergronden en met uiteenlopende kennis en ervaringen op het gebied van psychische en psychosociale problematiek. Dat kan zijn als cliënt, ervaringsdeskundige, naaste, zorgverlener, verhuurder, ambtenaar, beleidsmaker, buurtregisseur, verzekeraar of politicus.
Deelnemers van het Platform zorgen voor verbinding door elkaar en anderen te informeren, te inspireren en daarmee samen te werken. Wij willen het gesprek op gang brengen en een beweging zijn. Dit doen wij onder andere door het organiseren van themabijeenkomsten.
Interesse?
Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde mensen. Dus lijkt het u leuk om mee te denken, praten, onderwerpen aante dragen voor themabijeenkomsten en eventueel mee organiseren van bijeenkomsten? U bent van harte welkom! Tijdens een kennismaking kijken we samen wat we voor elkaar kunnen betekenen.
Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Evelien Vegter (beleidsmedewerker GGz) op 06 20 30 75 36 of via
e.vegter@clientenbelangamsterdam.nl.
Nieuws
Themabijeenkomsten
Het PAma organiseert gedurende het jaar verschillende themabijeenkomsten. De verslagen kunt u hier terugvinden.
Doorbreek de preventieparadox! (12/10/2022)