Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

16 juli 2024

Zomergasten over muziek en de psyche bij Radio Signaal

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl

 

Muziek doet veel met ons. Iedereen heeft wel een muziekgeheugen. Klanken die je direct herkent, die je verblijden, tot stilte manen, een traan opwekken of doen zwijmelen. Ze voeren je naar verre streken of ver terug in de tijd, of wellicht allebei. Hierover gaan we het hebben in de uitzending van donderdag 18 juli.

 

Annemieke de SchepperVerhalenwedstrijd

In het voorjaar van 2023 schreef uitgeverij Tobi Vroegh een verhalenwedstrijd uit met als onderwerp 'Muziek en Psyche'. Een vierkoppige jury bestaande uit de Tobi Vroegh - auteurs Ronald van Assen en Lieve de Rooij en 2 redactieleden van de uitgeverij selecteerde uit alle inzendingen 32 verhalen en stelde zo het boek 'De Blues' samen.

 

In de uitzending zijn 2 auteurs  te horen. Ike Stubbe met het verhaal 'De David Bowie Methode' en Annemiek de Schepper (foto) met 'De pianostemmer'. 

Uit de 32 verhalen werden er 4 bekroond met een eervolle vermelding en een boekenbon. Annemieke de Schepper viel met haar verhaal in de prijzen.

 

Voorlezen uit De Blues

Na een gesprek met Tobi Vroegh - redacteuren Larissa Kok en René Bosman en een aantal vragen aan de auteurs, leunen we achterover. We laten ons voorlezen uit de nieuwste uitgave van Tobi Vroegh 'De Blues. 

 

Uitgeverij Tobi Vroegh wil met haar uitgaven bijdragen aan de emancipatie en participatie van mensen met een psychiatrische achtergrond.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.