Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

6 augustus 2024

Zomergast longarts Lous Rijssenbeek over post - Covid klachten

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl

 

Lous Rijssenbeek - Nouwens.jpegC - Support

Donderdag 8 augustus is longarts Lous Rijssenbeek de Zomergast bij Radio Signaal. Zij is adviseur bij C - support, een landelijke maatschappelijke organisatie die mensen met klachten als gevolg van post - COVID ondersteunt, voorlicht en indien mogelijk doorverwijst.

 

Lous Rijssenbeek informeert ons over de stand van zaken rond post - COVID. Veel mensen hielden na een coronabesmetting nog maanden en zelfs jaren allerlei milde tot zeer ernstige klachten.

 

Invloed op kwaliteit van leven

Dan hebben we het over klachten, zoals vermoeidheid, concentratie- en geheugenproblemen en kortademigheid. Of andere klachten, zoals hoofd- en spierpijn, slaapproblemen, hartkloppingen en en angst en stemmingsklachten.

 

De klachten hebben veelal grote invloed op het dagelijks leven en de kwaliteit van leven van de mensen. Inmiddels zijn er meer dan 90.000 mensen met min of meer ernstige en chronische klachten, die in veel gevallen ook tot arbeidsongeschiktheid hebben geleid.

 

Op veel plekken wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan naar mogelijke oorzaken van de klachten, maar van een doorbraak is nog geen sprake. 

 

Samenwerken

Daarnaast wordt er gewerkt aan speciale klinieken om patiënten te behandelen, waar meerdere medische disciplines met elkaar samenwerken. 

 

Tijdens het gesprek met Lous Rijssenbeek krijgen we een beeld van het mogelijke toekomstperspectief van deze groep patiënten.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.