Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

12 augustus 2024

Zomergast advocaat Barbalique Peters bij Radio Signaal

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl

 

Op donderdag 15 augustus ontvangen we Zomergast advocaat Barbalique Peters. Met haar gaan we het hebben over sociale advocatuur en de Stichting Verleden in Zicht. Wat is sociale advocatuur? Voor wie is het bedoeld  en is het nog wel sociaal? De Stichting Verleden in Zicht is een vrij jonge organisatie voor, van en door binnenlands geadopteerden.

 

Sociale advocatuur

We bespreken praktische zaken waarmee u uw voordeel kunt doen. Kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van de sociaal advocatuur als uw thuiszorg wordt afgewezen en u het  Wmo - loket van de  gemeente wilt aanklagen? Of als u tegen problemen aanloopt met de indicatiestelling van het CIZ als u een beroep doet op de Wet langdurige zorg (Wlz)?

 

We staan stil bij de werkzaamheden van minister Weerwind van Rechtsbescherming en laten ons licht schijnen op de sociale advocatuur in relatie tot de democratische rechtsstaat die onder druk staat.

 

Stichting Verleden in Zicht

Barbalique Peters werkt ook voor Stichting Verleden in Zicht. Zij maakt zich onder meer hard voor goede informatievoorziening. Persoonlijke dossiers over de eigen adoptie achtergrond die opgeslagen zijn bij het Nationaal Archief, worden bij inzage sterk gecensureerd.

 

Net als bij het Toeslagenschandaal zien geadopteerden veel zwartgemaakte dus onleesbare passages. Welke activiteiten hebben zij richting het Natopnaal Archief en het ministerie van Justitie en Veiligheid ondernomen voor vrije nieuwsvergaring voor geadopteerden?

 

Luistert u dus donderdag ook naar onze uitzending en doe er uw voordeel mee.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.