25 april 2019
Wethouder Kukenheim: Life Coach is haar tijd ver vooruit
“Ik ben dol op glossy’s”, zei wethouder Zorg Simone Kukenheim, toen ze op 15 april uit handen van onze directeur Deborah Lauria het allereerste exemplaar van het Life Coach magazine in ontvangst nam. Want Life Coach bestaat 10 jaar en iedereen kan nu lezen hoe waardevol dit project is. Kukenheim: “In elke zorginstelling die ik bezoek praten mensen over het inzetten van ervaringsdeskundigheid. En u doet dat al 10 jaar! U bent uw tijd ver vooruit.”
Onze life coaches op de foto met Simone Kukenheim en Deborah Lauria (directeur Cliëntenbelang Amsterdam)
De wethouder deed een beroep op Annemiek Scheijde, de trotse coördinator van Life Coach: “Ik hoop dat ik u kan inschakelen op het moment dat andere organisaties met ervaringsdeskundigheid stoeien. Want hoe doe je dat, zodat het echt een meerwaarde heeft. En niet de gaten opvult die een beroepskracht laat vallen. Het feit dat u hier al 10 jaar over nadenkt, en het concept ontwikkeld heeft, is ontzettend waardevol. Echt iets om breder te bespreken.”
Persoonlijke verhalen
Ervaringsdeskundigen die anderen met een lichamelijk ziekte of beperking coachen: een uniek Amsterdams project. “Daarbij hoort een unieke manier van onszelf presenteren, een prachtig vormgegeven magazine vol met persoonlijke verhalen”, zegt Deborah Lauria.
De wethouder bedankt de glunderende coaches voor alles wat ze met dit project hebben weten te bereiken: "Het betekent zoveel voor de mensen in de stad."
De coaches op de foto: achter v.l.n.r. Renée Meijer, Nico Waterman, Gabriël de Haan en Annelies Boen.
Voor v.l.n.r.: Annemiek Scheijde en Melanie Peterman.
Chronisch zieke filmmaker
Later tijdens de feestelijke middag schoven de coaches aan bij de verschillende tafels. Er ontstonden geanimeerde gesprekken. Een filmmaker vertelde over haar intensieve leven vóór haar ziekte, met weken van soms wel 80 uur. Wat doe je met het gat, waarin je vervolgens valt? Met dat soort vragen bezoek je geen psycholoog of maatschappelijk werker. Gelukkig kwam ze het project Life Coach tegen. De life coach die de filmmaker uitgekozen had, bleek toevallig ook een filmliefhebber. Hij gaf haar elke sessie een film mee, die ze als kapstok gebruikten voor hun gesprekken.
Bent u zorgverlener?
Vraagt u dan een aantal exemplaren aan om in de wachtkamer te leggen, zodat meer mensen Life Coach leren kennen. Dat kan via info@clientenbelangamsterdam.nl
(Foto's: Nathalie Hennis Photograpy)
Coach worden of zelf gecoacht worden?
U kunt zich aanmelden als u een lichamelijke ziekte of beperking heeft en behoefte heeft aan ondersteuning. U kunt ook zelf coach worden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met coördinator Annemiek Scheide op 06 42 68 14 53 of via
a.scheijde@clientenbelangamsterdam.nl.
Wilt u het magazine lezen?
Vraagt u dan uw eigen exemplaar aan via info@clientenbelangamsterdam.nl
Of klik hier om de digitale versie (PDF) te lezen. We zijn druk bezig om een platte tekst van het magazine te maken. Zodra we hiermee klaar zijn, publiceren we het bestand op deze website.