Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

2 november 2021

Radio Signaal uitzending 4 november

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet. 

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl

 

Te gast zijn Frederique Schouten en Judith Gobets. Frederique is directeur van Dier en Recht en van Varkens in Nood en Judith werkt op de Poezenboot. Verder leest Raymond Aronds zijn eerste column voor:  Veilig en eerlijk gokken bij onze Nederlandse Staat?  Raymond is voorzitter bij Stichting Landelijk Info Centrum Kansspel Spelers.


Dier en Recht

Dier en Recht is voortgekomen uit VIN (Varkens in Nood) en in 2006 opgericht. 
De organisatie maakt zich hard voor strenge criteria en strikte naleving bij het fokken van honden en katten. Onlangs is een meldpunt geopend voor rashonden, veel lijden er aan epilepsie. Wantoestanden in de paardensport hebben ook de aandacht. De Europese commissie is een partner in crime of een Beast of burden waar het dierenwelzijn betreft als het gaat om zuivel, natuur en milieu. 

 

Varkens in Nood

Nederland  is een poos geleden aangesproken door de Europese commissie. Bij 99,5% van alle biggen wordt routinematig een deel van de staart afgeknipt, terwijl dit volgens de Europese wet verboden is. Gebeurt dat knippen nog en wat kun je doen aan handhaving en controle? Hoe staat het na de maatschappelijke ophef  met de misstanden in abortoirs en met de stalbranden? Zijn de vervoeromstandigheden van varkens nu daadwerkelijk verbeterd en hoe staat het met andere dieren? 

 

De Poezenboot 

Judith van de Poezenboot is ook te gast. De Poezenboot is een Amsterdams dierenasiel voor katten. Zwerfkatten worden opgevangen en  herplaatst.  Een aantal katten loopt vrij rond op de boot, die voor bezoekers toegankelijk is. Op piekmomenten huisvest de boot zo'n 60 katten. Het bevindt zich op een woonboot op de Singel.  

 

   
 

 

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.