Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

24 januari 2018

Radio Signaal, uitzending 25 januari

Elke donderdag van 12.00 tot 13.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op SALTO Omroep Amsterdam. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether).  En overal ter wereld via internet.

 

Presentie

Andries Baart is theoloog, filosoof en sociaal wetenschapper. Hij ‘ontwierp’  het begrip presentie. Dit is een praktijk waarbij de zorggever zich aandachtig en toegewijd op de ander betrekt. Hij/zij leert zien wat er bij de ander op het spel staat,  van verlangens tot angst. Er bestaat inmiddels zelfs een bijzondere leerstoel voor. Andries vertelt over zijn ervaringen, in het bijzonder met de zorgval van kwetsbare mensen die geïndiceerd zijn voor een verpleeghuis, maar nog op een wachtlijst staan.

 

Gezinshereniging toen en nu

Lex Kater van Stichting de Terugkeer vertelt over de tentoonstelling Samen weer aan tafel in het Stadsarchief, van 23 februari t/m 16 juni.  ‘Samen weer aan tafel’  gaat over de hereniging van gezinnen van Joden die de oorlog overleefden. Hun ervaringen zijn nog steeds relevant in een tijd waarin bij ons opnieuw gezinsherenigingen plaatsvinden van slachtoffers van schokkende en traumatische gebeurtenissen.

 

Kinderombudsman

Kinderombudsman  Anne Martien van der Doest praat ons bij over de laatste ontwikkelingen in de leefsituatie en rechten van kinderen.

 

Column

De column Volledige verkiezingsvaagheid is van Toon ver der Aa.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

Radio Signaal digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.

 

Klik hier om de uitzending terug te luisteren.