Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

16 mei 2024

Radio Signaal op donderdag 16 mei

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl

 

Cultuur als brug tussen werelden

Judaïsme en Islam. Als je die twee woorden na elkaar noemt, stokken vaak de gesprekken al. Dat moet natuurlijk niet! Er zijn zo veel mooie manieren om verbinding te scheppen en verwantschap te vieren!

 

De stichting Yalla ontstond 4 jaar geleden, toen 10 betrokken Islamitische en Joodse burgers zich verenigden om de verbinding tussen Joden en Moslims te versterken. Zeker in deze tijden een belangrijk en ook gevoelig onderwerp. Danser en cultureel ondernemer Gary Feingold probeert via cultuur, werelden die moeilijk tot elkaar lijken te komen, met elkaar te versmelten. Cultuur als samenbrengende, verbindende factor, verenigt alles. We praten over de gevoeligheden, en zeker over de gevoeligheid van cultuur, en hoe dat wederzijds begrip versterkt.

 

In gesprek met Hans Weevers van de Werkgroep Wonen van Stadsdorp Vondelhemers

Kunnen blijven wonen als je ouder bent, meer zorg nodig hebt en je die meer en meer uit je eigen omgeving moet vragen en krijgen- is niet zo vanzelfsprekend als het zou moeten zijn. Er zijn ideeën genoeg om in allerlei alternatieve vormen, te kunnen blijven wonen in je eigen buurt, met genoeg mensen die op elkaar letten. In Stadsdorp VondelHelmers weten ze daar alles van. Maar past de regelgeving nog wel bij deze tijd? Werken de woningcorporaties goed mee? En hoe kunnen mensen onderling van woning ruilen in de eigen buurt? We gaan in gesprek met Hans Weevers van de Werkgroep Wonen van Stadsdorp VondelHelmers.

 

Een gedicht van Coen Cuijpers

Coen Cuijpers, die dit weekend ook op Vurige Tongen in Ruigoord staat. leest zijn gedicht.

 

Låt Mig!

En we hebben de Nederlandse primeur van de Zweedse hertaling van het schitterende Shaffy lied Laat mij: Låt Mig! Door Anna Maria Ågren. / De Andersons

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.

 

Terugluisteren

Via de website van SALTO kunt u de uitzendingen van Radio Signaal van de afgelopen maanden op uw gemak terugluisteren:  https://www.salto.nl/programma/radio-signaal/