Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

18 juni 2024

Radio Signaal over eenzaamheid en exposities bij Beeldend Gesproken

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl. We beginnen de uitzending met nieuwe mededelingen en een actuele agenda.

 

Nathanya van Lith Humanitas LinkedIn.jpegStrijd tegen eenzaamheid

De eenzaamheid in Amsterdam is groot. Maar liefst meer dan de helft van de Amsterdammers van 18 jaar en ouder zegt eenzaam te zijn, zo blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

 

Om de strijd met eenzaamheid aan te binden is de afdeling Amsterdam en Diemen van vrijwilligersorganisatie Humanitas de campagne ‘Van mij naar wij’ gestart. Nathanya van Lith is daar regiomanager en is bij ons te gast.

 

Zij vertelt in de uitzending wat Humanitas allemaal in huis heeft voor de inwoners van Amsterdam en Diemen en wat het werk betekent voor de vrijwilligers en deelnemers.

 

Daarna staan we uitgebreid stil bij de campagne die in de Week van de Mentale Gezondheid liep. Wat hield de campagne in en wat wil Humanitas hiermee bereiken? En hoe? 

 

Galerie Beeldend Gesproken

Ent van Stephan Reisig (tekeningen; esthetisch en verleidelijk), Woekertuin van Sarah Jonker ( Installatie, weergave ongefilterd brein) en Healing Together van Priscilla Koopman(Muurschildering, ode aan zorg voor elkaar) zijn exposities die op dit moment te zien zijn bij galerie Beeldend Gesproken (BG).

 

Directeur & bestuurder van BG Esther Vossen vertelt hierover  in de uitzending. Voorafgaand hieraan bespreken we de achtergrond,  doelstelling en werkwijze van de galerie. En we horen meer over de overige activiteiten die ondernomen worden.

 

Gedicht

Peter Petersen draagt zijn gedicht 'De Zee' voor. 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.