Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

20 april 2022

Radio Signaal op 21 april over wonen en architectuur in Almere

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl. Dit keer verwelkomen we 2 zeer actieve Almeerse vrouwen in de studio.

 

Coöperatie BinnenHaven

Ym de Roos heeft samen met een groep zeer gemotiveerde toekomstige medebewoners de Coöperatie BinnenHaven opgericht. Zij hebben verregaande plannen ontwikkeld voor de totstandkoming van 80 duurzame woningen en een duurzame buurtgemeenschap. Dat is bedoeld op de plek van het oude zwembad in Almere Haven. In de vorm van een hofje komen er woningen voor gezinnen, stellen, alleenstaanden en woongroepen.

 

(Tekst loopt door na de afbeelding)

Thumbnail De Binnenhaven april 2022.jpg

Welke voorzieningen er komen, bedenkt uiteindelijk de wooncoöperatie. Alles is gericht op duurzaamheid , sociale inclusiviteit, blijvende betaalbaarheid en sociale cohesie. Ym vertelt over de plannen , het proces van totstandkoming en de interactie met de gemeente Almere. Ook zal zij met enthousiasme verslag doen van de Floriade die net geopend is.

 

Stichting Regenboogbuurt

Diana van Diepen is bestuurslid van de stichting Regenboogbuurt. Deze stichting zet zich in voor het behoud en de bescherming van het unieke karakter van deze buurt. Diana maakt zich met het bestuur, deskundigen, en sympathisanten sterk voor meer bekendheid en voor meer realisatie van cultureel erfgoed in Almere. Almere bestaat al meer dan 40 jaar en er is heel veel bijzondere architectuur, waaronder de Regenboogbuurt.

 

De Hemel

Evelien Diepstra leest niet alleen de actuele agenda en de mededelingen, maar ook het verhaal  'de Hemel’ uit haar boekje ‘Ebelien schrijft!’. 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.