Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

25 oktober 2017

Project ‘Toegankelijke bushaltes’ afgerond

Met een bustour langs de laatste opgehoogde bushaltes in Amsterdam Noord is het project ‘Toegankelijke bushaltes’ officieel afgerond. 46 % van de Amsterdamse bushaltes is nu toegankelijk. Verschillende leden van de belangengroepen voor mensen met een beperking in de stadsdelen en de Oogvereniging waren uitgenodigd om deze bustour bij te wonen. Cabaretier Vincent Bijlo was de ‘reisleider’. Hoewel alle betrokkenen blij zijn met het resultaat, is er nog veel werk aan de winkel.

 

oplevering halteplan 1.jpgHet project was onderdeel van het Besluit Toegankelijk Openbaar Vervoer, waarin staat dat gemiddeld 46% van de bushaltes per 2015 toegankelijk moet zijn (Amsterdam kreeg twee jaar uitstel). Dit werd gesubsidieerd door het Rijk; de plannen ervoor moesten door de Vervoerregio Amsterdam worden goedgekeurd. Tijdens het traject hebben we de Vervoerregio meerdere keren geadviseerd. 


Nu de rest nog…

De Vervoerregio gaat de resterende haltes toegankelijk maken binnen al geplande onderhouds- en vernieuwingsprojecten. Wij betwijfelen of dat voldoende is. Daarbij moet ook nog hard gewerkt worden aan de sociale toegankelijkheid en de informatievoorziening. We blijven de zaak kritisch volgen.

 

 

 

Op de foto: Sara Taayke en Bonny Alberts van stadsdeelgroep Amsterdam Noord Toegankelijk bekijken een aangepaste halte.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

Toegankelijke reis plannen

Een overzicht van de toegankelijke bushaltes kunt u vinden op deze webpagina van de Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer van de gemeente. Op de website 9292.nl kunt u nu ook een ‘toegankelijke reis’ plannen. Klik daarvoor in de planner op de knop (button) ‘Extra opties’.