Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

22 september 2017

Nieuwe klankbordgroep 'Personen met verward gedrag'

De klankbordgroep ‘Personen met verward gedrag’ is van start gegaan. De leden halen verhalen op van cliënten met verward gedrag en hun naasten. Waar gaat het goed? Maar waar gaat het ook mis? Doordat de aandacht groeit voor personen met verward gedrag is het belangrijk hun leefwereld in kaart te brengen en dit door te geven. Maak kennis met de leden.

 

De leden van de klankbordgroep zijn:

  • Maarten Muis, voorzitter van de klankbordgroep (opvolger van Nico de Louw). Hij heeft zijn eigen bedrijf Adstructie en is eerder betrokken geweest bij Anoiksis, Team ED en Cliëntenbelang Amsterdam (projectleider Wmo-Ambassadeurs).
  • Michiel van Beek,  meer dan 20 jaar werkzaam bij de politie, en regio coördinator bij de Vereniging voor manisch depressieven & betrokkenen en ervaringsdeskundige.
  • Mirjam Dessing vertegenwoordigt Ypsilon en daarmee naasten en familie van personen met verward gedrag.
  • Mirjam van Dootingh, voorzitter van de stichting Kraaipan Oase en projectleider Woonvoorzieningen bij HVO Querido.
  • Hugo van Hamersveld is betrokken vanuit onder andere het Sinai Centrum.
  • Annyk Haveman werkt als behartiger van het ervaringsperspectief. Ze is werkzaam als supervisor, coach en trainer. Tevens is zij verbonden als co-onderzoeker aan het het Centrum voor Clientervaringen. Annyk vertegenwoordigt de LHBTGIQ-gemeenschap.
  • Angelien Horn is oud-voorzitter van het Platform Mantelzorg Amsterdam en is actief geweest voor Alzheimer Amsterdam.

  • Barbera Olthof is projectleider Samen Sterk Zonder Stigma Amsterdam bij Cliëntenbelang Amsterdam. 
  • Edo Paardekooper- Overman is ervaringsdeskundige en vertegenwoordigt het Groot MO/GGz Overleg.

 

Wie zijn 'verwarde personen'?

De term ‘verwarde personen’ wordt vaak ten onrechte gebruikt in de media. Deze term is een containerbegrip met weinig ruimte voor nuance. Waardoor het juist het bestaande stigma bevestigt. Het gaat om mensen die grip op hun leven (dreigen te) verliezen, door bijvoorbeeld het ontbreken van goede zorg, weinig steun, middelengebruik, stigmatisering, traumatisering, uitsluiting en taalbarrières. Dit kan tijdelijk of wat langer zijn.

 

Denk mee

In Amsterdam zijn er veel verhalen die gehoord moeten worden. Wij nodigen u daarom van harte uit om mee te denken, vragen te stellen, en ideeën voor te leggen. En natuurlijk om kennis te maken. U kunt daarvoor contact opnemen met projectmederwerker Esther Kok op (020) 75 25 154 of via e.kok@clientenbelangamsterdam.nl.


Lees ook het interview met voorzitter Nico de Louw.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel