Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

26 september 2024

Lindy van Vliet nieuwe directeur – bestuurder Cliëntenbelang Amsterdam

Op 1 oktober treedt Lindy van Vliet aan als de nieuwe directeur – bestuurder van Cliëntenbelang Amsterdam. Zij volgt hiermee Deborah Lauria op die na 7 jaar afscheid neemt. Van Vliet zet zich al haar hele loopbaan in voor een meer duurzame en inclusieve samenleving, tot nu toe voornamelijk in lage inkomenslanden in Azië, Afrika en Latijns -Amerika. De toenemende ongelijkheid in Nederland - en haar eigen stad Amsterdam - doet van Vliet heel bewust kiezen om zich dichterbij huis hard te maken voor het welzijn van de meest kwetsbaren.

 

Lindy van Vliet klein web.jpgVan Vliet: “Ik heb gezien hoe veerkrachtig een mens is, zelfs in de aller moeilijkste omstandigheden. Maar niemand redt het alleen. Het is van het grootste belang dat we samen opstaan voor ieders recht op een waardig bestaan in Amsterdam en omstreken.” 

 

Oxfam Novib en KIT

Van Vliet begon haar loopbaan als pleitbezorger en werkte in verschillende functies bij Oxfam Novib, waar zij onder andere een investeringsfonds voor ondernemers in Afrika en Azië opzette. De afgelopen 7 jaar was zij directeur Kennis bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam. Zij was daar verantwoordelijk voor de inhoudelijke en financiële resultaten van de onderzoeks-, advies- en trainingsprojecten van de organisatie.

 

Brede ervaring

De Raad van Toezicht is ervan overtuigd dat Van Vliet met haar brede operationele en leidinggevende ervaring binnen verschillende organisaties én haar ervaring met het vormen van allianties een grote bijdrage zal leveren aan de ontwikkeling van Cliëntenbelang als organisatie en haar missie:

 

Het realiseren van een inclusieve samenleving, waarin kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een psychische, lichamelijke of verstandelijke beperking, chronisch zieken, en hun mantelzorgers volwaardig kunnen meedoen aan de maatschappij.   
 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel