Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

28 augustus 2018

Gemeentelijk beleid nodig voor halen/brengen in autoluwe gebieden

Er komen steeds meer autoluwe en autovrije gebieden in Amsterdam. Denk aan het Leidseplein, de Houthavens en het Rembrandtplein. Dit levert problemen op voor mensen die afhankelijk zijn van het Aanvullend Openbaar Vervoer. Zij moeten immers dichtbij hun woning of bestemming kunnen in- en uitstappen. Wij roepen de gemeente op om een eenvoudig en klantvriendelijk systeem voor deze gebieden te ontwikkelen.

 

Amsterdammers met een beperking en 75+’ers hebben recht op Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV). Dit deeltaxi-systeem haalt en brengt hen van deur tot deur, of van kamer tot kamer. Het gaat niet alleen om mensen die door een lichamelijke beperking geen lange afstanden kunnen lopen, maar ook om mensen met bijvoorbeeld een verstandelijke beperking die begeleiding nodig wanneer ze de deur uit gaan.  
 

Niet allemaal verschillende oplossingen

Onze beleidsmedewerker Toegankelijkheid en Mobiliteit Bart Weggeman: “Een erf-inrichting biedt volgens ons de beste mogelijkheden, omdat laden en lossen dan wel is toegestaan, maar parkeren niet. Halen en brengen is dan dus ook mogelijk. Als gebieden anders ingericht worden, moet men bepaalde uitzonderingen of toelatingsconstructies bedenken. We willen vermijden dat de gemeente het per gebied oplost, waardoor allemaal verschillende toegangspasjes of systemen ontstaan. Zorg dus voor één algemeen systeem. We gaan hierover graag in gesprek met de gemeente.” 

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bart Weggeman (beleidsmedewerker Toegankelijkheid en Mobiliteit) op (020) 75 25 151 of viab.weggeman@clientenbelangamsterdam.nl

icoon30-medewerker-linkedin.png icoon30-medewerker-twitter.png

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel