7 oktober 2021
Even voorstellen: 2 nieuwe leden RvT
Tijdens onze Algemene Ledenvergadering (ALV) op 28 september jl. zijn er 2 nieuwe leden van de Raad van Toezicht (RvT) benoemd: Wanneke Sabatino en Maaike Riemersma. Zij stellen zich in dit artikel kort voor.
Wanneke Sabatino
Ik woon met mijn 2 zonen en man in Amsterdam, waar ik ben geboren en getogen.
Momenteel werk ik als manager van het expertisecentrum bij Prinsenstichting, een organisatie voor gehandicaptenzorg. Ik stuur daar alle behandelaars aan, zoals artsen, fysiotherapeuten en gedragsdeskundigen. Een interessante en veelomvattende baan waar ik elke dag nog veel leer.
Daarnaast ben ik lid van de Raad van Toezicht van De Luisterlijn. Een organisatie die 24 uur bereikbaar is als luisterend oor voor wie daar behoefte aan heeft. Door de jaren heen heb ik veel werkervaring opgedaan in verschillende zorgomgevingen, variërend van ouderenzorg tot eerstelijnszorg en ziekenhuiszorg. In de stadsdelen ben ik lang actief geweest voor de PvdA.
De komende maanden hoop ik op bijeenkomsten en tijdens werkbezoeken verder kennis met iedereen te kunnen maken! Voor nu begin ik in elk geval met enorm veel zin als lid van de Raad van Toezicht.
Maaike Riemersma
Ik ben moeder van een mooie, lieve en bijzondere dochter die uit India komt. In 2004 kwam zij naar Nederland toen ik haar adopteerde. Zelf heb ik ook een tijd in India gewoond en onderzoek gedaan als theaterwetenschapper naar het Indiaas traditioneel theater. Zo kwam ik ook in aanraking met Tibetaanse vluchtelingen en zit ik nog steeds in het bestuur van de Tibet Support Groep Nederland, een Tibetaanse mensenrechtenorganisatie.
Voor de komst van mijn dochter naar Nederland combineerde ik het theaterwerk met mijn werk in de psychiatrie. Eerst als psychiatrisch verpleegkundige, daarna als docent 'Verpleegkunde en Supervisie'.
Na mijn master in science 'Intercultureel Management' (School of Governance, Universiteit Utrecht) heb ik bij Arkin en haar voorgangers als stafmedewerker interculturalisatie veel teams getraind en heb ik met APCP (fusiepartner Cliëntenbelang Amsterdam) lotgenotengroepen opgezet. Zoals voor 1e generatie Marokkaanse mannen.
Rond 2006 vroeg stadsdeel West mij om eerst in Bos en Lommer en later in heel West een Maatschappelijk Steun Systeem op te zetten. Met veel aandacht oor het doorbreken van isolement van migranten in de wijken. Daaruit is de wijktafel als instrument voortgekomen.
Sinds 9 jaar werk ik als bureaumanager en leidinggevende van het team van ondersteuners voor de Cliëntenraad Arkin, een grote GGz-instelling in Amsterdam. Mijn werk is leuk en leerzaam. Toch miste ik het werken met cliënten, waarvoor ik immers ooit in de zorg was gaan werken. Daarom heb ik mij 7 jaar geleden laten bijscholen tot praktijkondersteuner GGZ. Sindsdien werk ik 12 uur per week bij 2 huisartsen in de stadsdelen Oost en in West.