Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

17 december 2021

Duidelijke richtlijn nodig voor toegankelijkheid tijdelijke tramhaltes

De gemeente en het GVB willen binnenkort met een voorstel komen voor de inrichting van tijdelijke haltes. Dit schrijft het GVB naar aanleiding van ons bericht 'Ontoegankelijke tijdelijke tramhalte Alexanderplein'. Deze halte bestond uit een paar betonplaten met wat bouwhekken in niet-afgeschermde voetjes. Op de GVB-website stond de halte desondanks nog steeds als rolstoeltoegankelijk aangemerkt. 

 

Het GVB meldt: “We bekijken wat er volgende keer aangevuld kan worden wat betreft reisinformatie. En we denken dat het een goed idee is om een duidelijke richtlijn te hebben voor tijdelijke haltes. Hierbij is ook de levensduur van zo’n tijdelijke halte van belang: hoe langer de halte er ligt, hoe toegankelijker deze moet zijn.

 

We zijn bereid uit te zoeken hoe dit precies zit, en met een voorstel te komen voor de inrichting van tijdelijke haltes. Of alle eisen daarin altijd haalbaar zijn (ook voor zeer korte periodes en bij alle werkzaamheden), moeten we dan uitzoeken. We komen graag over enkele maanden met een plan.”

 

Niet heel ingewikkeld

Onze beleidsmedewerker Toegankelijkheid en Mobiliteit Bart Weggeman is blij met de toezegging. “Het is allemaal niet heel ingewikkeld. Een opritje leggen naar de betonplaten, een paar bordjes neerhangen zodat mensen de tijdelijke halte kunnen vinden, en plankjes maken naast de voetjes van de bouwhekken, zodat blinden en slechtzienden daar niet over kunnen struikelen.

 

Ze kunnen dan met hun stok ertegenaan tikken, zodat ze weten tot waar ze kunnen lopen. Zoveel moeite hoeven de aanpassingen niet te kosten. Als er voor een korte tijd een wissel ingebouwd kan worden, dan moet dit toch ook wel kunnen?”

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel